Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Geoparc Quina passada de temps! Passejades per Manresa Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort a principi del segle XX Camps, les cases i la història Medicina, salut i treball Els incendis rurals a la terra baixa catalana Les ínyigues Memòries d’en Jaume
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Publicacions        
 
Llistat de col.leccions disponibles.
  Grafismes (2) 
Ruta minera (10 obres)
Una col·lecció que és una iniciativa de col·laboració amb entitats dedicades especialment al turisme cultural que pretenen difondre el patrimoni històric i natural del seu territori.
- Castells, esglésies i monestirs
- Vallcebre i la mineria del carbó
- Terra de carbó
- Les mines de Saldes
- Els telefèrics de carbó
- El tren de Manresa a Guardiola
- La vall de Peguera
- Viure al peu de la mina
- La mina de petroli de Riutort
- L'embassament de la Baells
 
     
  Twitter Zenobita Edicions Estigues informat al minut de les darreres novetats i esdeveniments.
     
  Wodpress Zenobita En el nostre Blog, trobaràs tota la informació relacionada amb el món editorial.
Castells, esglésies i monestirs
ISBN: 978-84-92571-51-2
Autor/s: Rosa Serra, Alba Boixader
Pàgines: 20
Mida: 21x29,7
Preu: 8.00 €
 
Autor/s de la publicació
 Rosa Serra
Rosa Serra i Rotés (Puig-reig, 1958) és llicenciada en Història de l'art i DEA en Didàctica i patrimoni (Universitat de Barcelona). Ha exercit de professora de Geografía i història en diversos inst... saber-ne més >>
 
 Alba Boixader
Alba Boixader Aymerich (22 de desembre de 1976, Berga) és llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona (1999), té el Certificat d’Aptitut Pedagògica (1999), és postgraduada en Museus i Educ... saber-ne més >>
 
 
 
Ruta minera
Castells, esglésies i monestirs 
Castells, esglésies i monestirs és un quadern realitzat per encàrrec del Consorci Ruta Minera i que forma part de la col·lecció Ruta Minera.

Escrit per Rosa Serra i Alba Boixader, fa un recorregut per les construccions medievals encara dempeus de la zona de Cercs, Fígols, Vallcebre i Guardiola de Berguedà.
L'obra s'estructura en quatre apartats. El primer d'ells fa una breu introducció a l'època medieval i els següents ja se centren amb les obres arquitectòniques encara existents.

Concretament, “Els castells i les torres de Guaita” explica com estaven dissenyades les construccions de vigilància, per què sorgiren i quina n’era la funció (n’és un exemple el turó de la Guàrdia). A més, també detalla com, al costat d'aquestes torres, s’anaren construint castells com el de Blancafort, el de Guardiola i el de Peguera, entre d’altres.

A “L’arquitectura per a la vida contemplativa: eremitoris i monestirs” el lector coneixerà els orígens semblants del monestir de Sant Llorenç prop Bagà amb el de Sant Salvador de la Vedella, amb els seus respectius eremitoris; i a “Esglésies i esglesioles” s'il·lustra l’evolució de l’església preromànica de Sant Quirze de Pedret i l’aparició d'esglésies romàniques posteriors; Sant Sadurní de Tavèrnoles, Sant Vicenç de Cardona, Santa Maria de la Seu d’Urgell, Sant Pere de Casserres i Sant Pere de Vic. Aquest darrer capítol també fa especial menció de les pintures romàniques de l’església de Sant Quirze de Pedret, concretament les de l’absis, conservades actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Finalment, l’últim capítol, “Arquitectura per a la vida quotidiana”, explica com eren els ponts, els camins, els masos i les masoveries de l’època medieval, edificacions també importants per a la vida diària dels habitants d’aquells temps. 
 
unitat/s  
  Per a comandes més grans contacti directament al telèfon 93 875 73 63
 
 
 
recomanar publicació Fer un comentari
Recomanar publicació. Fer un comentari
Comentaris dels usuaris.
Gracies col·laborar amb les vostres opinions.