Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Històries de Manresa Mentre el país despertava Geoparc Quina passada de temps! El Circ dels Imperfectes Patuflash (inclou CD)
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Publicacions        
 
Llistat de col.leccions disponibles.
  Grafismes (2) 
  Ruta minera (10) 
 
     
  Twitter Zenobita Edicions Estigues informat al minut de les darreres novetats i esdeveniments.
     
  Wodpress Zenobita En el nostre Blog, trobaràs tota la informació relacionada amb el món editorial.
Vallcebre i la mineria del carbó
ISBN: 978-84-92571-65-9
Autor/s: Rosa Serra
Pàgines: 20
Mida: 21x 29,7
Preu: 8.00 €
 
Autor/s de la publicació
 Rosa Serra
Rosa Serra i Rotés (Puig-reig, 1958) és llicenciada en Història de l'art i DEA en Didàctica i patrimoni (Universitat de Barcelona). Ha exercit de professora de Geografía i història en diversos inst... saber-ne més >>
 
 
 
 
 
Ruta minera
Vallcebre i la mineria del carbó 
Per encàrrec del Consoci Ruta Minera, Zenobita edicions publica Vallcebre i la mineria del carbó, un quadern que explica que aquest territori és pler de diverses riqueses geològiques –il·lustrades amb fotografies a color-, i que la zona va patir enormes canvis des que s’hi va descobrir carbó i es va començar a explotar. Amb això, Vallcebre va començar a rebre multitud de gent que havia trobat feina a la mina i a patir transformacions importants, com ara la construcció de barraques per aquests treballadors, del telefèric, de la carretera i de la mina transversal Maria Teresa, que significà un punt d’inflexió en la modernització de l’explotació.

Concretament, l'obra conté cinc capítols: “Un espai geogràfic singular”, “El carbó de Vallcebre i les primeres concessions mineres”, “Les primeres mines: de la II República a la Postguerra”, “El transversal Maria Teresa” i “La mineria a cel obert: La transformació d’un paisatge”.

L’obra forma part de la col•lecció “Ruta minera” que ara ja consta de vuit quaderns dedicats al patrimoni de la mineria del carbó dels municipis que formen el Consorci.

 
 
unitat/s  
  Per a comandes més grans contacti directament al telèfon 93 875 73 63
 
 
 
recomanar publicació Fer un comentari
Recomanar publicació. Fer un comentari
Comentaris dels usuaris.
Gracies col·laborar amb les vostres opinions.