Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Històries de Manresa Mentre el país despertava Geoparc Quina passada de temps! El Circ dels Imperfectes Patuflash (inclou CD)
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Publicacions        
 
Llistat de col.leccions disponibles.
  Grafismes (2) 
  Ruta minera (10) 
 
     
  Twitter Zenobita Edicions Estigues informat al minut de les darreres novetats i esdeveniments.
     
  Wodpress Zenobita En el nostre Blog, trobaràs tota la informació relacionada amb el món editorial.
L’Assemblea del Bages (1971-1979)
ISBN: 978-84-92571-55-0
Autor/s: Oriol Luján Feliu
Pàgines: 160
Mida: 17 x 24 cm
Preu: 16.00 €
 
Autor/s de la publicació
 Oriol Luján Feliu
Oriol Luján Feliu (Navarcles, 1984) és periodista i historiador. Aquesta última llicenciatura la va obtenir amb el premi extraordinari de la titulació i amb l’especialització en història moderna i con... saber-ne més >>
 
 
 
 
 
Patrimoni històric i natural
L’Assemblea del Bages (1971-1979) 
El pacte per la llibertat. L’Assemblea del Bages (1971-1979) del periodista i historiador Oriol Luján Feliu explica quina importància va tenir aquest òrgan dins l’Assemblea de Catalunya a fi d’entendre el significat polític d’aquesta organització local, les relacions que va tenir en el marc social i cultural i el paper que va jugar en l’àmbit municipal en el procés de transició i en la mobilització ciutadana cap a la lluita per les llibertats democràtiques.

L’Assemblea del Bages estava integrada dins l’Assemblea de Catalunya, l’òrgan opositor a la dictadura més gran de la història, creat l’any 1971 amb voluntat de no centralitzar-se sinó de ser present en els nuclis locals i comarcals.

L’Assemblea de Catalunya va aglutinar la majoria de partits polítics d’esquerra junt amb sindicats, organitzacions socials i artistes i intel·lectuals importants d’aquell temps, i va coordinar, liderar i organitzar la resistència i les principals mobilitzacions populars contra la dictadura.

A través d'aquesta obra, l'autor vincula la realitat local i comarcal amb el context històric general a fi que el lector comprengui com es va poder recuperar la democràcia al nostre país.

L’obra, que neix arran del projecte final de carrera de l’autor, conté un pròleg escrit per la doctora Gemma Rubí, professora d’història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona, i és fruit d’una investigació historiogràfica molt acurada d’Oriol Luján, que s’ha nodrit de tot un recull d’articles i documents escrits per diversos autors al llarg dels anys.

 
 
unitat/s  
  Per a comandes més grans contacti directament al telèfon 93 875 73 63
 
 
 
recomanar publicació Fer un comentari
Recomanar publicació. Fer un comentari
Comentaris dels usuaris.
Gracies col·laborar amb les vostres opinions.