Fonollosa. La història

Fonollosa II 14 cm

Aquesta obra recull els fets més rellevants d’aquest petit municipi del Bages des de l’edat antiga fins el segle XX. “Tenim així històries de bandolers, de desgràcies provocades pel pas dels exèrcits, històries de carlins i de les turbulències polítiques del segle passat, en especial el gran trasbals de la darrera guerra civil”, apunta el seu autor, Enric Molins Roca.

A partir de la memòria oral de les persones més grans del municipi, el llibre també recull la vida a pagès d’abans, el treball a la terra, el bestiar, les cerimònies religioses, les cures mitjançant oracions i conjurs, les cançons de segar i batre, la caça, i les festes populars. També es recullen les fites del progrés del poble, com la construcció de la primera carretera, l’arribada de la llum, la fàbrica tèxtil, els capellans progressistes i els moviments de renovació, o la implantació de la maquinària agrícola que va transformar radicalment la pagesia. 

Capítols a part es mereixen l’Església, on els rectors van deixar ampli testimoni escrit de la seva activitat i influència, i el comerç, la industria i la artesania.

Fonollosa. La història

Autor: Ernest Molist

Edició: Zenobita

Pàgines: 374

Format: 21×27 cm

ISBN: 978-84-120598-8-5

Preu: 30€

Vols més informació o comprar aquest producte?

Mitjançant aquest enllaç podràs contactar directament amb nosaltres

Fer la comanda