Oliva Torras. 75 anys transformant el metall

Oliva Torras 14 cm

Obra signada per Josep Massanés, recull la història d’aquesta emblemàtica empresa familiar bagenca, des de la seva posada en marxa, l’any 1945, fins a l’actualitat.  

Aquesta publicació s’estructura en cinc capítols. El primer ens introdueix i contextualitza el moment històric de la fundació del primer taller a càrrec de Jaume Victori i Lluís Oliva, posant de relleu la tradició industrial de la metal·lúrgia al Bages. El segon capítol ja ens endinsa en la posada dels fonaments del que, amb els anys, esdevindria Oliva Torras:  l’impuls del primer taller a la Pujada del Castell, que es destinaria a la reparació de maquinària. Però a més, aquest capítol, que recull els fets més destacats de la postguerra a la dècada daurada, dibuixa els perfils biogràfics dels seus fundadors, Jaume Victori i Lluís Oliva, autèntics emprenedors en la postguerra. El tercer capítol, que se centra en els anys de la dictadura i la transició, recull l’empenta de la nova generació, quan es va apostar per la gran fàbrica (1972‐1982) i quan es va passar de la caldereria del tèxtil a la caldereria industrial. El quart capítol se centra en la transformació tecnològica (1983‐1999) i el cinquè en la construcció, consolidació i internacionalització del grup (2000-2020).

El pròleg i l’epíleg, a mode de reflexions més enllà de la funció documental del llibre, marquen l’inici i el final, respectivament, d’un treball que compta amb una àmplia selecció de fotografies.

Oliva Torras. 75 anys transformant el metall

Autor: Josep Massanés

Edició: Zenobita

Pàgines: 220 en color

Format: 21×28 cm

ISBN: 978-84-120598-4-7

Preu: 27€

Vols més informació o comprar aquest producte?

Mitjançant aquest enllaç podràs contactar directament amb nosaltres

Fer la comanda