Els Rubió de Manresa

Rubio 6 cm
El promotor del projecte és Pere Rubió, catedràtic de Matemàtiques i antic director de l’institut Pius Font i Quer de Manresa. Jubilat l’any 2011 es va dedicar des de llavors a investigar els seus avantpassats, amb l’ajuda dels seus fills Maria Rubió Massegú i Josep Rubió Massegú.

En els arxius de Manresa, Pere Rubió va començar la seva investigació sobre els antecedents de la nissaga. Primer tenia la idea que els seus predecessors procedien d’una família de forners del carrer de Santa Llúcia, però amb la troballa als arxius de documents molt antics, va comprovar que no era així.

La recerca li va permetre descobrir que els seus avantpassats es van establir a Moià, provinents d’Occitània, a mitjan segle XVI i que en aquesta població els seus descendents van iniciar un taller d’escultors que va anar passant de pares a fills. El 1615 els Rubió es traslladen a Manresa per continuar la feina d’escultors. A partir del segle XVIII es van dedicar a altres ocupacions, com ara al tèxtil, i després, al segle XIX, una de les branques familiars a la construcció i l’altra a la forneria. Actualment la família ha diversificat les seves ocupacions.

Els autors expliquen que els escultors Rubió van treballar en retaules de Berga, Cervera, Rubí, Esparraguera i Ripoll, així com en altres obres d’important rellevància fetes a Manresa.

Els Rubió de Manresa

Autor: Pere Rubió Díaz, Maria Rubió Massegú, Josep Rubió Massegú

Edició: Zenobita

Pàgines: 110

Format: 15 x 21 cm

ISBN: 978-84-946788-4-4

Preu:  12 €

Vols més informació o comprar aquest producte?

Mitjançant aquest enllaç podràs contactar directament amb nosaltres

Fer la comanda