De mestres de cases a constructors

El Gremi de Constructors d’Obres de Manresa i comarca publica la 2a edició ampliada del llibre De mestres de cases a constructors, amb motiu del 700 aniversari.

Aquesta obra, encarregada novament a Zenobita Edicions, ofereix un recorregut cronològic i sintètic de la història del gremi des dels seus orígens fins a l’actualitat i aprofundeix en el paper que han exercit els diferents oficis del sector de la construcció dins de la societat.
El llibre relata l’evolució urbanística i el paper que han desenvolupat els oficis relacionats amb la construcció dins de la societat. Certament, demostra que aquest sector s’ha configurat com un dels principals motors de creixement de la ciutat tot adquirint importància en el desenvolupament econòmic, polític i cultural de la ciutat i del territori del Bages.

La major part de la documentació antiga que s’hi cita i comenta és fruit del treball dut a terme per Josep Bastardes a l’Arxiu Comarcal del Bages i l’Arxiu de la Seu de Manresa. Per la seva importància històrica, s’han analitzat més de nou-cents documents, que han estat també transcrits i digitalitzats per formar part de l’Arxiu Històric Digitalitzat del Gremi de Constructors d’Obres de Manresa i Comarca (segles XIV-XIX), i per a posar-los a l’abast dels estudiosos.

De mestres de cases a
constructors

Autor: Francesc Comas

Edició: Zenobita

Pàgines: 200

Format:  28 x 21 cm

ISBN:978-84-125225-5-6 

Vols més informació o comprar aquest producte?

Mitjançant aquest enllaç podràs contactar directament amb nosaltres

Fer la comanda